• VRAAG EN ANTWOORD

Hoe lang duurt een bespreking?

De besprekingen duren gemiddeld een uur per stuk. Bij grotere reisafstand kunnen ook meerdere besprekingen op dezelfde dag worden ingepland.

Hoe luister je zelf een opname terug?

Een opname van de besprekingen wordt gedeeld via de mail als .WMA file. Deze audiobestanden kunnen op praktisch iedere computer of telefoon worden teruggeluisterd.

Hoe kan je zelf de antwoorden verzamelen voor de handboeken na de gesprekken?

Als je geld wil besparen kan je zelf de gesprekken terugluisteren en de antwoorden te noteren. Om dit te vereenvoudigen krijg je van mij na ieder gesprek een mail met een lijst aan vragen die je kan invullen. Zo kan je makkelijk de antwoorden verzamelen.

Hoe lang duurt het ontwerpen?

Design van een huisstijl heeft een gemiddelde duur van 2-4 weken van ontwerp tot afronding. Dit is afhankelijk van het aantal lopende projecten en de snelheid waarmee jij feedback geeft.

Hoe krijg je jouw logo aangeleverd?

Ontworpen logo’s en de bijpassende huisstijl-elementen worden digitaal als werkbestanden (.ai of .eps) en .jpg in de basisformaten aangeleverd die jij nodig hebt voor het gebruik. Op deze manier kan je zelf aan de slag of derde partijen direct de juiste bestanden aanleveren.

Welke rechten heb je met jouw merk?

De huisstijlen die ik ontwerp worden volledig overgedragen na afronding. Dat betekent dat jij de enige partij bent die recht heeft om dit te gebruiken: het eigendomsrecht. Wel geef je mij toestemming om jouw merk te tonen als deel van mijn portfolio. Wil je zeker weten dat je niet gekopieerd kan worden? Vraag dan ook het merkrecht binnen Europa aan, dit staat los van mijn ontwerpen. Houd er ook rekening mee dat je niet automatisch de rechten hebt op gebruikte lettertypen. Dat betekent dat ontwerpers die hier ook mee willen werken voor jou zelf deze rechten moeten hebben of aanschaffen.

Hoe krijg je handboeken aangeleverd na afronding?

Alle handboeken worden digitaal (druk-klaar) als pdf aangeleverd zodat je het met iedereen kan delen. Ook kan je ervoor kiezen om je handboek te laten drukken als magazine op a5 of a4. Voor een indicatie van prijzen verwijs ik je graag naar Drukwerkdeal.

Wanneer betaal je?

Halverwege het project ontvang je de eerste helft van de totaalfactuur, de andere helft volgt direct na afronding. Ik hanteer betaaltermijnen van 14 dagen.

Hoe lang duurt het totale project?

Het project voor de handboeken kan ingepland worden binnen enkele weken of uitgerekt worden over meerdere maanden. Dit is afhankelijk van het aantal lopende projecten en jouw wensen voor de planning.